wat is web 3

Wat is WEB 3.0? Uitleg en verschil

Naast Smart Contracts en DAP’s is “Web 3.0” ook een term die je veel hoort met betrekking tot de ontwikkelingen in Blockchain technologie. We hebben het in ons vorige blog eerder al over Web 1.0 (internet voor Javascript) en web 2.0 gehad (dynamische websites mogelijk gemaakt door o.a. Javascript). In beide gevallen maakt de webbrowser contact met een centrale server database van bijvoorbeeld Facebook of Google. Doordat we rechtstreeks met deze servers verbinden, vergaren de grote partijen enorm veel data en informatie over ons als webgebruiker. Onlangs hebben we bij Facebook kunnen zien dat er niet altijd even zorgvuldig met deze data wordt omgegaan.

Bij web 3.0 krijgt het internet een geheel nieuwe structuur waarbij de webbrowser direct of via een server contact maakt met de blockchain. Voordelen hiervan zijn dat de data niet meer op een centrale server staan maar op de blockchain. Hiermee wordt de gebruiker weer baas over zijn eigen data want je kunt zelf bepalen wie of wat bij jouw gegevens kan en waarvoor ze gebruikt worden. Dit zal ervoor gaan zorgen dat de grote partijen zoals Facebook, Amazon, Google, etc. hun machtsmonopolie zullen gaan verliezen of in ieder geval zien verkleinen. Zij zullen moeten gaan nadenken over andere verdienmodellen want deze ontwikkelingen zijn uiterst disruptief!  

web 3 uitleg

De toekomst van Blockchain, Smart Contracts en DAPP’s

Hoe de toekomst van blockchain en decentrale applicaties eruit gaat zien dat weet nog niemand. De mogelijkheid om Thuring Complete te programmeren op de blockchain bestaat pas sinds 2015 dus deze ontwikkeling staat echt nog in de kinderschoenen. Daarom is het ook absoluut nog niet te laat om te investeren in veelbelovende blockchain projecten! Om een beter beeld te krijgen van de toekomst van Blockchain en de toepassingsgebieden raden we je aan om onze pagina te lezen over de toepassing van Blockchain technologie in verschillende sectoren

Conclusie

Smart Contracts, DAPP’s en Web 3.0 zijn allemaal mogelijk geworden door de komst van Ethereum. Ethereum was het eerste blockchain project met een virtuele computer op de blockchain, de EVM. Hierdoor is de blockchain te gebruiken voor véél meer dan alleen maar crypto geld ofwel Cryptocurrencies. Toch hebben blockchain projecten als Ethereum voor de uitvoering van Smart Contracts wel een cryptocurrency nodig. Voordat we gaan uitleggen waarom dit zo is zullen we in ons volgende blog eerst het verschil uitleggen tussen coins, tokens en platforms.

Deel dit artikel

Wellicht is dit ook nog iets voor jou

Risicomanagement crypto
Handel Tips

Risicomanagement tijdens het traden met cryptocurrency

Risicomanagement tijdens het traden met cryptocurrency Cryptocurrency-handel is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, waarbij digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum steeds populairder worden onder beleggers.

Loop jij ergens tegen Aan?

Het Team staat altijd klaar voor jou!